Verwijderen van tattoo

Therapie

Laseren van tattoos

Tatoeages worden al eeuwen ter versiering van de huid aangebracht. De afgelopen decennia heeft de tatoeagetechniek en vooral de ontwikkeling van pigmenten een grote vlucht genomen. Was er vroeger een keuze te maken uit 1 a 2 kleuren (zwart en rood), tegenwoordig is het kleurenpalet zeer ruim. Er zijn inmiddels vele heldere kleuren zoals lichtblauw, oranje en geel. Spijtoptanten kunnen tegenwoordig tatoeages laten verwijderen met de PicoSure laser.

PicoSure® is de nieuwste aanwinst in de laser technologie. Het is de eerste en enige picoseconde laser voor het veilig en effectief verwijderen van tatoeages en goedaardige pigmentaties. Het biedt een snellere en betere verwijdering van inktstoffen in minder behandelingen. Voor deze topprestatie heeft het bedrijf Cynosure 20 jaar research verricht en heeft als eerste een doorbraak weten te realiseren om inktpartikels af te breken in een zéér korte tijd. Dit is de gepatenteerde PressureWave Technology. Terwijl de traditionele tatoeage laser vaak 10 tot 20 sessies nodig hebben, kan de PicoSure laser uw tattoo sneller en vollediger verwijderen in aanzienlijk minder sessies .

Hoe is dit mogelijk?
Al meer dan 20 jaar worden Q-switched lasers beschouwd als dé standaard techniek voor het verwijderen van tatoeages. De tot dusver beschikbare lasers werken met een puls in het nanoseconden bereik. De Picosure werkt met pulsen in het picoseconden bereik, 1000x korter dan nanoseconden. Deze ultrakorte pulsen van 550 tot 750 picoseconde oftewel 0,00000000055 seconde verbrijzelen dankzij een fotomechanisch effect de inkt of het pigment in kleine stofachtige deeltjes. Omdat de deeltjes zo klein zijn worden ze gemakkelijker geabsorbeerd en geëlimineerd door natuurlijke processen in het lichaam. Dit betekent dat bij elke Picosure behandeling de tatoeage  sneller dan ooit tevoren zal vervagen. In tegenstelling tot de gangbare lasers voor het verwijderen van tattoos, wordt de behandeling met de PicoSure veel beter verdragen. Er wordt minder pijn ervaren en het herstel na een behandeling is beduidend beter. 

Resultaat PicoSure®
Deze nieuwste technologie voor laser tatoeage verwijderen biedt een snellere en betere verwijdering in minder behandelingen. Men ziet meer dan 75 procent verbetering in vier behandelingen voor zwarte inkt, en dezelfde resultaten met één tot drie behandelingen van blauwe of groene inkt. De PicoSure laser is officieel de snelste laser in de wereld voor het verwijderen van tattoos en de eerste en enige esthetische picoseconde laser die FDA heeft goedgekeurd voor het verwijderen van tatoeages.

Laser Tattoo in de praktijk
Met de PicoSure is het verwijderen van tatoeages veel effectiever geworden. Er is op de lange termijn zeer weinig risico op littekens. Bij het verwijderen van de tatoeage ontstaat op de plek van de tattoo een wit laagje (frosting), dit is volledig natuurlijk en trekt geleidelijk weg. Sommige patiënten kunnen wat blauwe plekken krijgen, zwelling of blaarvorming. Ook deze reactie is volkomen normaal. Je immuunsysteem wordt in werking gezet om de inkt uit de huid te verwijderen. Om de snelheid van uw herstel tijd te bevorderen is het belangrijk om de adviezen van de behandelaar goed op te volgen.

Vóór de behandeling

 • Vermijd blootstelling aan zonlicht en zonnebanken voor ten minste 4 weken.
 • Als het getatoeërde gebied bedekt is met haar, scheer dan het gebied 1 dag vóór de behandeling.
 • Gebruik geen zelfbruinende producten 1 week voorafgaand aan de behandeling.

Op de dag van uw behandeling zorgt u ervoor dat uw tattoo vrij is van make-up,  vocht inbrengende crème, lotions, deodorant en olie.

Tot 48 uur na de behandeling

 • Vermijd beperkende kleding of overmatige wrijving van het behandelde gebied.
 • Vermijd contactsport of enige andere activiteit die een risico vormen.
 • Vermijd het gebruik van crèmes, vocht inbrengende crèmes, make-up, parfum of body lotions.
 • Vermijd warme baden.
 • Vermijd hitte behandelingen zoals sauna's en stoombaden, evenals jacuzzi's.
 • Niet gaan zwemmen. Chemicaliën in het water kunnen een huidreactie veroorzaken.
 • Was het gebied voorzichtig met water en zeep. 
 • Niet scheren in het behandelde gebied.
 • Niet wrijven of krassen op het behandelde gebied.
 • Niet in de zon of gebruik maken van een zonnebank, dit activeert de melanine in de huid en kan leiden tot pigmentvlekken.

Als het behandelde gebied warm aanvoelt na de behandeling kunt u koelen met;

 • Koude kompressen, ijs, of een pak erwten uit de vriezer gewikkeld in een schone doek.
 • Het ijs niet rechtstreeks op de huid aanbrengen want dit kan verbranden.
 • Gebruik geen crèmes / lotions die niet van toepassing zijn. Gebruik alleen de door de behandelaar aanbevolen crème. 

Na 48 uur is het verstandig om met de bovenstaande instructies door te gaan totdat de behandelde plek voldoende is genezen. Als u aarzelt kunt u altijd contact opnemen met de behandelaar. Klanten dienen de kliniek van elke wijziging betreffende uw gezondheid, medicatie of zwangerschap op de hoogte te brengen. Tot slot, probeer niet het genezingsproces of het verwijderen van tattoos te versnellen.

De meeste van deze opties zijn gevaarlijk en kan leiden tot blijvende littekens:

 • Dermabrasie - een procedure waarbij de huid word weggeschrapt  Dit kan leiden tot blijvende littekens en vereist diepe penetratie ten volle pigment te verwijderen.
 • Salabrasion - vergelijkbaar met dermabrasie, dit maakt gebruik van granulaire zout en water naast een schurend apparaat om de tatoeage pigment te verwijderen. Nogmaals, deze methode van tatoeage verwijderen draagt ​​een hoog risico op littekenvorming, en kan leiden tot ernstige pijn.
 • Verschillende vormen van peeling - sommige mensen wenden zich tot gebruik van zuur om zich te ontdoen van hun tatoeages . Dit is echter gevaarlijk en kunnen de huid langdurige irriteren.
 • Tattoo-verwijderende crèmes - hoewel sommige van deze crèmes een tattoo kan vervagen, zullen ze niet in staat zijn om toegang te krijgen tot de diepere lagen van de huid waar de inkt wordt opgeslagen.

Laser in de praktijk

praktijkvoorbeelden