Huidtherapie

Laser in de praktijk

De huid en Laser

LASER staat voor: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Door een proces waarbij elektronen worden gestimuleerd fotonen (lichtdeeltjes) vrij te maken kan een zeer zuivere vorm van lichtenergie worden opgewekt. Dit licht is opgebouwd uit maar één golflengte. Deze golflengte wordt bepaald door de elektronen in het lasermedium. Dit medium kan een gas zijn (bijv. Argon of kooldioxide), een vloeistof (verf) of een vaste stof (robijn, alexandriet of Nd:YAG).

De genoemde media zijn allen van belang voor dermatologische en cosmetische toepassingen. Typisch voor laser is dat de lichtbundels precies parallel lopen en niet, zoals bij gewone lichtbronnen, divergeren. Vandaar dat een ‘laser-pointer’ die zo populair is bij presentaties waarbij dia’s worden geprojecteerd, zowel van dichtbij als veraf een perfect rond lichtpuntje op het scherm kan toveren.

Uw huid is bij ons in goede handen

onze therapiëen

Overbeharing

laseren van overbeharing

Ongewenste haargroei is een veelvoorkomend probleem, dit is gelukkig goed te behandelen met de laserontharing methode.

Meer lezen
Pigment laseren

laseren van pigmenten

Pigment komt voor in verscheidene vormen en uit zich verschillend op de huid. Bij alle soorten pigment is sprake van een opeenhoping van pigmentcellen. 

Meer lezen
Laseren van vaatjes

laseren van vaatjes

De meeste vaatafwijkingen kunnen met lasertherapie behandeld worden. Grotere aderen die verwijd zijn, zoals spataderen, kunnen niet door de laserspecialist met laser worden behandeld.

Meer lezen
Huidverjonging

LASEREN VOOR HUIDVERJONGING

Sommige mensen hebben van nature een stralend gezonde huid, maar soms bestaat de wens middels de wetenschap de huid een handje te helpen. Wij reiken u de hand om u eruit te laten zien naar uw eigen tevredenheid.

Meer lezen
tattoo verwijderen

LASEREN VAN TATTOOS

Tatoeages worden al eeuwen ter versiering van de huid aangebracht. Spijtoptanten kunnen tegenwoordig tatoeages laten verwijderen met de PicoSure laser.

Meer lezen