Laserontharing: dé oplossing voor al je harige problemen

Een donzig jasje mag dan wel schattig lijken, niet iedereen is even opgezet met te behaarde lichaamsdelen. Terwijl vroeger meedogenloze hars of het vlijmscherp en vaak pijnlijk scheermesje het tijdelijke ontharende werk moest doen, is laserontharing vandaag de dag een efficiënt, pijnloos en veilig alternatief dat je beharing geen schijn van een kans geeft. Bij Laserkliniek Maastricht staan we jou met hand, tand en laser bij om op gepaste wijze jouw beharingsprobleem een halt toe te roepen. Hiervoor maken we van de Alexandrite en Nd-YAG laser, twee FDA goedgekeurde lasers die in efficiëntie en veiligheid uitblinken, gebruik.

laser ontharing

De Alexandrite laser: laserontharing met de grote L

De Alexandrite laser wordt als de meest efficiënte onder de lasers beschouwd. Vooral bij de lichtere huidtypes is de Alexandrite laser een te duchten tegenstander . 

De Alexandrite Laser is een type van laser dat licht met een hoge energie door een alexandrietkristal stuurt. Door het licht door het kristal te sturen, ontstaat een lichtstraal met een 755 nm golflengte. Hoe hoger de nm golflengte hoe dieper de straal de huid penetreert. Deze golven van licht worden makkelijk door de melanine (pigmentcellen) in je haar geabsorbeerd waardoor deze cellen opwarmen en uiteindelijk vernietigd worden. 

De YAG Laser: Op YAG-t naar de haartjes

Terwijl de Alexandrite laser voor lichte huiden is, maakt de Nd-YAG laser het leven van onze donkere harige vriendjes die weelderig tieren zuur. Deze laser vormt de ideale laserontharing voor mensen met een donker huidtype. 

Maar waar zit het verschil dan? Terwijl de Alexandrite laser een golflengte van 755 nm produceert, gaat de YAG laser nog een stapje verder met 1064 nm aan lichtgolven en dus een diepere penetratie in de huid dat veiliger is voor een donkere huid omdat het oppervlakkige melanine niet gepakt wordt.

Laserontharing

Laserontharing terugbetaling bij zorgverzekeraar

Wat de kostprijs betreft, hebben we trouwens leuk nieuws. Check namelijk zeker eens met je zorgverzekeraar of een financiële tussenkomst bij laserontharing mee in de zorgverzekering is opgenomen. We spreken uit ervaring als we jou zeggen dat de meeste zorgverzekeraars overbeharing tegenwoordig in hun zorgverzekeringspakket hebben opgenomen. Je zou maar gek zijn om daar niet van te profiteren.

Maak een afspraak

veelgestelde laserontharing vragen

Is laserontharing veilig??

Ja hoor… je hoeft je geen zorgen te maken. Onze lasers zijn door het FDA goedgekeurd en zijn aan jaren van onderzoek onderworpen alvorens hun magische stralen op je huid te werpen.

Zijn mijn haartjes definitief verwijderd??

En weer is het antwoord in de meeste gevallen ja. De Alexandrite en YAG laser staan als permanente ontharingslasers bekend. Je mag je haartjes dus voorgoed vaarwel zeggen, niet dat je ze echt zult missen waarschijnlijk. Kleine voetnoot: door hormonale ontwikkelingen of medicijngebruik zou het kunnen dat sommige donshaartjes zich nadien nog tot normale haartjes ontwikkelen.

Wat gaat een laserontharing mij kosten?

Een vaste prijs op een laserontharing kleven, is onbegonnen werk. De prijs van deze behandeling wordt bepaald door het te behandelen gebied. Bij Laserkliniek Maastricht staat een team van gespecialiseerde medewerkers klaar om je op basis van de persoonlijke situatie een beter beeld van de kostprijs te kunnen geven.

Hebben jullie nog adviezen voor na de behadeling?

Zon en je huid zijn nooit de beste vrienden en dat is zeker niet het geval direct na een laserontharing. Wij adviseren om blootstelling aan de zon tot vier weken na de behandeling uit te stellen. Probeer ook tussen behandelingen door de haartjes niet te harsen of uit te trekken en de huid ongemoeid te laten.